DE BLAUWE ECONOMIE: EEN WIN-WINSTUATIE VOOR INVESTEERDERS EN DE PLANEET.
Prof. dr. ir. Margriet Drouillon, Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Labo voor Aquacultuur en Artemia Referentie Center.
De oceaan beslaat meer dan 70% van onze planeet en is lang beschouwd als ‘the next frontier’, een gebied vol onontgonnen potentieel. De afgelopen decennia is dit potentieel steeds duidelijker geworden, met de oceaan die een cruciale rol speelt in onze economische welvaart en ons welzijn. In deze lezing wordt dieper ingegaan op de blauwe economie, de maatschappelijke trends en de toenemende vraag naar voedsel, materialen en ruimte op zee.
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele en Laika zoeken naar oplossingen om hun planetaire bezorgdheid te bedwingen. In ZEEMAAL (4 & 5 april 2025) ontdek je nieuwe manieren om naar onze stormachtige realiteit te kijken. In deze theatervoorstelling/diner laten ze je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Of ga mee op zeewierenwandeling met Natuureducatief Centrum Duinenhuis. Of tover zelf zeewier en andere zeegroenten om tot een heerlijk gerecht tijdens een kookworkshop i.s.m. NAVIGO. Meer info volgt.