ZEEWIER, MEER DAN VOEDSEL OP JE BORD.
Prof. Olivier De Clerck – Algologie. Faculteit Wetenschappen, departement Biologie
Even tijd om stil te staan bij zeewier. Grotendeels onbekend en redelijk onbemind, maar zeewier is hip. Wellicht wordt het in de nabije toekomst een deel van ons voedsel, maar zeewier is veel meer dan een zilte hap. Zeewier is nu reeds een belangrijk ingrediënt in de voedselindustrie, cosmetica en nutraceuticals. We nodigen jullie dan ook graag uit om samen naar de toekomst te kijken en om te kijken naar welke millenniumdoelstellingen we binnenkort kunnen afvinken door het kweken van zeewier. We exploreren de diversiteit van wieren in onze streken, nemen je mee op een trip naar de Belgische windparken waar we testen of we zeewier kunnen kweken ver uit de kust en tenslotte leiden we je rond in de wonderlijke wereld van de wiertoepassingen.
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele en Laika zoeken naar oplossingen om hun planetaire bezorgdheid te bedwingen. In ZEEMAAL (4 & 5 april 2025) ontdek je nieuwe manieren om naar onze stormachtige realiteit te kijken. In deze theatervoorstelling/diner laten ze je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Of ga mee op zeewierenwandeling met Natuureducatief Centrum Duinenhuis. Of tover zelf zeewier en andere zeegroenten om tot een heerlijk gerecht tijdens een kookworkshop i.s.m. NAVIGO. Meer info volgt.